Vad är e cigaretter, pods och mods och vad är skillnaderna?

Rökning cigaretter idag är inte vad det brukade vara. Cigaretten har också logiskt genomgått en elektronisk metamorfos. För att göra ett möjligt val mellan den traditionella cigaretten och e-tux, kan läsa bloggen nedan vara ett användbart verktyg. Här förklarar vi vad en e-cigarett, en mod och pod är. Du köper en e-cigarett något mer medvetet än en vanlig cigarett. Ta en titt på vad som passar dig och din personliga preferens och börja med en e-cigarett starter set, till exempel kan du läs mera om här.
Vad är skillnaden mellan en vanlig cigarett och en e-cigarett?

I e-cigaretten, även innehållande nikotin, upphettas och omvandlas vätska till ånga. Det är inte rök inandning, det är ånga. Därför kallas elektronisk rökning också ångor. Den traditionella cigaretten bränner tobaken och röken inhaleras. Denna rök-sitta ner skadliga ämnen som tjära, fosfor och kolmonoxid, bly, ammoniak, och tusentals andra kemikalier stofjes.De vätskan i e-cigarett som innehåller naturliga aromer, vatten, glycerol eller propylenglykol, och i allmänhet av nikotin.
Hur fungerar en e-cigarett?

En elektronisk cigarett består av två huvudkomponenter, clearomizer (eller tank) och ett batteri. Så snart batteriet är påslaget värms glödtråden i spolen upp och vätskan i clearomizer börjar förångas (en spole är glödtråden runt vilken bomull är insvept). Den absorberande effekten av bomullen drar alltid ny vätska från clearomizer. En spole måste bytas varannan vecka. Ångan kan sedan inandas antingen genom mun-till-lungmetoden (MTL) eller genom Direktlungmetoden (DL).
Vilka typer av e-cigaretter finns det Läs här, Klicka här, Se här, Vape?
Den första generationen:

Cigalikes- > detta är en look-a-liknande modell. De ser mycket ut som en vanlig cigarett i utseende. När du drar det finns det ett LED-ljus i slutet för att efterlikna den glödande axeln. Ofta är de engångsmodeller. När batteriet eller tanken (cartomizer) är tom, är de inte längre användbara.
Andra generationen:

Dessa modeller är större än cigalikes. Batterierna är kraftfullare och utseendet är annorlunda. De innehåller ofta en cartomizer och ett munstycke. En cartomizer är en liten tank med en finfördelare och en spole. När vätskan har avdunstat helt, kan den tomma cartomizer ersättas med en ny. På så sätt har du alltid en ny förstoftare och” utför ” e-cigaretten bättre. Det är också mer hygieniskt.
Modeller med en cartomizer, som ser ut som en slags reservoarpenna:

Mods – > även kallad advanced Personal vaporizer. Mod avser modul, för i en Mod består allt av separata delar. Du kan anpassa det själv som du tycker passar. En Mod är därför endast kraftfull styrelektronik i ett hölje. Åtminstone måste du köpa en tank och ibland batterier och en spole. Du kan trolla upp mycket tjockare rökmoln än med en vanlig e-cigarett.

Pods – > en pod är en elektrisk cigarett med en utbytbar patron (pod). Pod kan fyllas med vätska (e-vätska). Om poden är tom kan den enkelt bytas ut. Det är vanligtvis efter ungefär två veckor eller när smaken försvinner. Podsystem är ganska populära. Detta beror på att en tillverkare Juul saluförde en e-vätska med en annan form av nikotin, nämligen Nikotinsalter. Pods i kombination med Nikotinsalter närmar sig en vanlig cigarett mycket bra. Nikotin absorberas också snabbare. En ytterligare fördel är att inga stora ångmoln blåses ut.