Hur viktigt är hastigheten på en vpn för att kolla på iptv för dig?

Att välja den bästa VPN-serverns plats i det här fallet kan ibland göra skillnaden mellan en förlust på 5-10 Mbit/s och 40-50 Mbps i hastighet, till exempel. Om det är viktigt för dig mycket (som när du spelar online) bör du försöka ansluta till en VPN-server som är fysiskt närmare din plats.

Till exempel, om du är från Frankrike, skulle du få bättre hastigheter om du skulle ansluta till en VPN-server i Belgien eller Storbritannien än om du skulle använda en server i USA. Detta är mycket viktigt om du ska kolla på iptv med din vpn tjänst.

Varför är dina online-hastigheter kommer att ta en träff om du använder en server som är långt borta? Det är enkelt – datapaketen kommer att ta längre tid att gå igenom klienten, servern och webbplatsen (s). Naturligtvis är detta inte garanterat att hända 100% av tiden. Ibland kan det bero på hur stark din CPU är (för att hantera VPN-kryptering), och hur mycket hastighet din ISP-prenumeration ger.

Du bör också överväga att välja en VPN-server som inte har några bandbreddsbegränsningar. Om du använder en anständig VPN-tjänst, som normalt inte kommer att vara ett problem, men vissa leverantörer kan använda sådana begränsningar på vissa servrar för att spara pengar och minska serverns trängsel.
Vilken typ av geografiskt blockerat innehåll vill du komma åt?

Detta är typ av en no-brainer, men det är fortfarande värt att nämna för oerfarna användare. I grund och botten, om du vill komma åt geografiskt begränsat innehåll, måste du ansluta till en VPN-server som finns i det land eller de länder där innehållet är tillgängligt.

Så, om du vill titta på BBC-innehåll på BBC iPlayer, skulle du behöva ansluta till en brittisk-baserad VPN-server eftersom visar är bara tillgängliga där.