Hur fungerar en VPN server?

En VPN server är precis som vilken annan server, men den stora skillnaden är att en VPN-server är till för att skydda din data. En sådan ser också till att kryptera all din data, och det gör den genom att du tunnlas vi VPN-servern. Om detta kan du bland annat läsa mer om på en hemsida som vpns.se, som är en bra hemsida om olika VPN-tjänsterna.

Vart köper jag en VPN-server?

Du behöver själv inte köpa dig en VPN-server för att kunna skydda din data, utan lättast är att du köper en VPN-tjänst. Nästan ingen bygger sin egen VPN, utan alla använder sig utav VPN-tjänster så som NordVPN och liknande.

I vilka enheter kan jag använda VPN

Nästan alla VPN tjänster stödjer alla mobil telefoner, och nästan alla andra stora operativsystem. Dem har alltid färdiga appar som du bara kan ladda ner, och till webbläsare brukar dem ha färdiga plug-ins som du kan installera i webbläsaren på din enhet. Några av tjänsterna har också bra instruktioner om hur du får din router att alltid gå via en VPN-server först, så att all din data hemifrån är skyddad.

Lär dig mer om VPN-tekniken

Vill du lära dig mera om hur olika VPN tjänster fungerar? Vi på VPN Server har satt ihop en större guide om VPN-tekniken, och detta hittar du på sidan vad är VPN. Om du vill veta mer om varje tjänst som vi rekommenderar, så har vi lagt länkar till dem. där hittar du mer exakt information från varje VPN-klient på deras egna hemsidor.

Dessa streaming tjänster använder många en VPN till!

Det finns ett stort antal streaming tjänster som folk använder en VPN till, men för att nämna någon så är ju Dreamfilm den mest kända. Detta är en olaglig streaming tjänst, som du kan kolla filmer på. Går du in på deras hemsida som är http://dreamfilms.se så kan du där se massa filmer, serier och barnprogram direkt via deras streamingsajt. För att se vilka fler tjänster du kan använda med en VPN, läs då våra andra artiklar.