Smart TV eller inte Smart TV? Guide till att köpa en TV

När vi har mer eller mindre klart idén om vilken typ av skärm som intresserar oss mest Plasma, LCD eller LED är det dags att fortsätta att höja fler frågor som påverkar när man beslutar vilken TV att köpa.

Och nästa fråga är om man ska leta efter en Smart TV eller inte. Det vill säga en Smart TV i 75 tum som bara tillåter oss att se signalen vi får via DTT eller något annat, mycket mer. Och det mycket mer går från tillgång till enheter som är anslutna på det lokala nätverket till Internetinnehåll.

Vad är en Smart TV?
Smart-TV

Smart TV eller Smart TV är något vi har sett för länge sedan i Xataka Smart Home, med en speciell Smart TV där vi adresserar det och andra relaterade ämnen. Men eftersom det aldrig gör ont att komma ihåg, är en Smart TV i grunden en TV med ett operativsystem som låter dig använda olika applikationer och ansluta till internet.

Dessa program tillåter oss att se innehållet lagras på andra enheter, till exempel på hårddiskar, datorer eller mobiltelefoner; samt tillgångstjänster som erbjuder video on demand, Online Musik, tillgång till sociala nätverk, Youtube, nyheter, Prácticamente praktiskt taget samma som vi kunde göra på en dator, spara avstånd naturligtvis.

Men se upp, förväxla inte Smart TV med TV-apparater som har ethernet-port och / eller wifi-anslutning. Dessa såg ljuset innan Smart TV och trots att kunna ansluta till vårt lokala nätverk eller internet är mycket begränsad av programvara som inte kan betraktas som en Smart tv-plattform.

I de tidiga modellerna var tanken att ge anslutning för att dra nytta av DLNA-tekniken. Intressant alternativ för lokala möjligheter som att ladda multimediamaterial från vår dator eller andra enheter på vår TV. Men det är självklart en mer begränsad produkt än en Smart TV.

Sedan, om du inte bara vill titta på traditionell TV och dra nytta av alla alternativ som internet erbjuder då är ditt alternativ att köpa en Smart TV.
Jag vill ha en Smart TV men vilken Smart TV du kan kolla på det bästa streamingtjänsterna online?
Smart-TV

Bra fråga. Just nu finns det en stor kamp för att bevisa vilken tillverkare som har den bästa smarta TV-plattformen. Här även om de grundläggande alternativen, genom att ringa därmed möjligheten att komma åt Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter, etc; är praktiskt taget i alla tillverkare är det sant att LG och Samsung bär fördel.

Deras plattformar erbjuder större möjligheter när det gäller ytterligare applikationer. De har stort stöd, vi har redan sett några exempel på appar för Smart TV och det bekräftas med något så användbart för mig som att ha en klient för Plex.

Det är därför det finns tillverkare (inklusive LG och Samsung själva som inte saknar någon möjlighet) som satsar på Google TV. Den som mest aktivt gör det är LG även om allt kan förändras efter förvärvet av WebOS. Och för mig den som kunde få mest nytta av det är Sony.

Anledningen är tydlig, tillverkaren är dedikerad till att göra vad den vet bäst (bildkvalitet, ljud, anslutning,…) och resten lämnas till Google som tack vare Android, grunden för Google TV, tillhandahåller tjänster, applikationer och andra nyheter som introduceras som Röstsökning.

Därför bör din smarta TV vara den som erbjuder alla applikationer och tjänster som intresserar dig. Om du använder Plex Media Server sedan en Samsung eller LG TV av klienten som vi kan installera skulle vara det bästa alternativet. Att veta vad vi vill ha på programvarunivå börjar vi värdera andra funktioner.